معنی ورق استیل 304 چیست؟

0

مقدمه:

ورق استیل برای تولید طیف وسیعی از ابزارها و محصولات مصرفی استفاده می شود، اما اغلب دشوار است که بفهمیم ورق استیل با درجه متفاوت چیست و هدف استفاده از آنها چه چیزی می باشد. در این مقاله، تمام جزئیات مهم در مورد ورق استیل 304 و تفاوت فولاد درجه 304 با سایر فولادهای درجه یک را مورد بحث قرار خواهیم داد.

ورق استیل 304 چیست؟

ورق استیل 304 نوعی ورق استیل است که به راحتی در بازار موجود است و در مصارف گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. این ورق استیل از 18 تا 20٪ کروم و 8 تا 10٪ نیکل به عنوان اجزای اصلی غیر آهنی آن تشکیل شده است. علاوه بر این، ورق استیل 304 نسبت به فولاد کربنی رسانایی کمتری دارد و همچنین یک فلز آستنیتی است. یکی از ویژگی های برجسته ورق استیل 304 این است که نسبت به هر فولاد معمولی تمایل کمتری به خوردگی دارد. تمایل به قالب گیری در اشکال مختلف یکی از بارزترین دلایل استفاده از این فولاد است.
ورق استیل نوع 304 آستنیتی از نوع فولاد ضد زنگ سری T 300 است. حداقل 18٪ کروم و 8٪ نیکل، همراه با حداکثر 0.08٪ کربن دارد. به عنوان یک آلیاژ آستنیتی کروم نیکل تعریف می شود. درجه 304 استاندارد ضد زنگ "8-18" است که احتمالاً در تابه ها و ابزار آشپزی خود خواهید دید.

خواص ورق استیل 304:

-    خواص شکل دهی و جوشکاری
-    مقاومت در برابر خوردگی و اکسیداسیون به لطف محتوای کروم
-    کیفیت طراحی عمیق
-    چقرمگی عالی، حتی تا دمای برودتی که به عنوان دمای بسیار پایین تعریف می شود
-    خواص دمای پایین به خوبی به سخت شدن با کار سرد پاسخ می دهد
-    سهولت نظافت، سهولت ساخت، زیبایی ظاهر
درجه L 304 نسخه کم کربن 304 است. نیازی به بازپخت پس از جوش ندارد و بنابراین به طور گسترده در قطعات گیج سنگین (بیش از حدود 6 میلی متر) استفاده می شود. درجه H304 با محتوای کربن بالاتر آن در دماهای بالا کاربرد دارد.

 

ورق استیل

 

مزایای ورق استیل 304:

-    مقاومت در برابر خوردگی خصوصاً خوردگی بین دانه ای
-    شکل دهی و عملکرد سرد و گرم قابل توجه
-    عملکرد قابل ستایش در دمای پایین
-    بادوام
-    خاصیت جوشکاری استثنایی

معایب ورق استیل 304:

مقاومت بین دانه ای ممکن است پس از جوشکاری افزایش یابد زیرا فولاد را نسبت به سایش حساس تر و آسیب پذیرتر می کند. فولاد درجه 304 به خوردگی تنشی نیز حساس است. علیرغم داشتن استحکام قالب گیری خوب، ورق استیل درجه 304 از استحکام مکانیکی نسبتاً کمی برخوردار است، بنابراین منجر به عملکرد ضعیف برش می شود.

ورق استیل 304 در مقابل 316:

اولین چیزی که باید برجسته شود ماهیت آستنیتی این گریدهای فولادی و همچنین سطوح بالای ترکیبات غیر آهنی مانند کروم و نیکل است. کروم موجود در هر دو نوع ورق استیل استحکام کششی فلز را افزایش می دهد و آن را در برابر خوردگی و سایش و گسیختگی بسیار کارآمد می کند. نیکل استحکام و مقاومت بیشتری را بدون به خطر انداختن شکل پذیری و چقرمگی فلز فراهم می کند.
تفاوت اصلی بین هر دو ورق استیل در ترکیب آن است. هر دو در واقع سطح کروم و نیکل بالایی دارند، اما هنوز در ترکیب متفاوت هستند. ورق استیل درجه 316 کمتر از کروم و بیشتر از نیکل و مولیبدن تشکیل شده است که بر خواص فولاد نیز تأثیر می گذارد. این باعث می شود که درجه 316 در برابر خوردگی به ویژه در برابر کلرید و اسیدها مقاوم باشد و به همین دلیل است که از این ورق استیل در ساخت تجهیزات پزشکی، تجهیزات پردازش مواد غذایی، تأسیسات ماءالشعیرسازی و غیره استفاده می شود.

 

تجهیزات استیل

 

برنامه های کاربردی:

این آلیاژ برای طیف گسترده ای از کاربردهای خانگی و تجاری استفاده می شود، این یکی از آشناترین و پرکاربردترین آلیاژهای خانواده ورق استیل است. کاربردهای معمولی شامل مخازن و ظروف برای انواع زیادی از مایعات و جامدات است:

- صنایع غذایی

تجهیزات پردازش مواد غذایی، به ویژه در تهیه ماءالشعیر، فرآوری شیر و ساخت نوشیدنی. برای مثال در تجهیزات لبنی مانند ماشین‌های شیردوشی، ظروف، هموژنایزرها، استریل‌کننده‌ها و مخازن ذخیره‌سازی و حمل و نقل، از جمله لوله‌کشی، شیرآلات، کامیون‌های شیر و واگن‌های راه‌آهن کاربرد دارد. استفاده از این آلیاژ در صنعت نوشیدنی بسیار رایج است که در خطوط لوله، مخمر، مخمرهای تخمیر، انبارها و واگن های حمل نوشیدنی راه آهن و غیره استفاده می شود. صنعت آب مرکبات و آب میوه نیز از نوع 304 برای کلیه تجهیزات جابجایی، خرد کردن، آماده سازی، ذخیره سازی و حمل خود استفاده می کند.

- صنعت ابزارآلات داخلی:

به دلیل توانایی مقاومت در برابر خورندگی اسیدهای مختلف موجود در میوه‌ها، گوشت‌ها، شیر و سبزیجات، نوع 304 برای سینک‌ها، رومیزی‌ها، قوطی‌های قهوه، اجاق‌ها، یخچال‌ها، دستگاه‌های پخش شیر و خامه و میزهای بخار استفاده می‌شود. همچنین در بسیاری از ظروف دیگر مانند وسایل آشپزی، قابلمه، تابه و ظروف تخت نیز به کار می رود.
گردآورنده: سید رحیم کیاحسینی